kebab

CO BUDETE POTŘEBOVAT

400 g kuřecích zadních řízků
4 velké tortilly
Marináda
200 ml bílého jogurtu
3 stroužky česneku
1 lžička drcených semínek koriandru
2 lžičky mleté papriky
2 lžičky římského kmínu
2 lžíce rajčatového pyré
1 lžička soli
šťáva z poloviny citronu
2 lžíce olivového oleje
Náplň
Veggie bio hummus Nature’s Promise
zelenina podle chuti – např. rajčata, krájený ledový salát, krouhané červené zelí, červená cibule
200 g hustého bílého jogurtu
1 lžíce olivového oleje
1–2 lžičky citronové šťávy
1/2 stroužku česneku
sůl, pepř
thajská chilli omáčka sriracha

JAK NA TO?

Smíchejte všechny ingredience na marinádu a potřete s ní maso nakrájené na několik větších kusů. Dejte do lednice alespoň na tři hodiny marinovat. Pokud použijete na pečení dřevěné špejle, namočte je s předstihem do vody.
Kousky masa napíchejte na špejle nebo grilovací jehly. Pekáč s vyšším okrajem nebo kastrol vyložte alobalem a položte do něj špízy tak, aby neležely na dně. Buď je opřete jedním koncem o stěnu, nebo položte volnými konci špejlí přes okraje. Vložte do trouby a pečte 60 minut dozlatova při teplotě 200 °C. Během pečení opakovaně potírejte výpečky a steklou marinádou. Upečené špízy podržte kolmo na prkénku a potom shora dolů odkrajujte plátky masa.
Na každou tortillu dejte porci hummusu, nakrájené zeleniny a masa. Pokapejte jednoduchou jogurtovou zálivkou, kterou připravíte z jogurtu, oleje, citronové šťávy, nasekaného stroužku česneku, soli a pepře. Pro pikantní verzi přidejte trochu omáčky sriracha. Pevně zarolujte, aby byl kebab z obou stran uzavřený.
Krátce zapečte v kontaktním grilu nebo toustovači. Překrojte na dvě poloviny a podávejte.

odkaz

Příspěvek byl publikován v rubrice jídlo. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *