Smažák

Plátky eidamu obalte nejprve vždy v hladké mouce, pak protáhněte vejcem a nakonec obalte ve směsi strouhanky a polohrubé mouky. Směs strouhanky a polohrubé mouky zabrání, aby sýr vytekl a zároveň nebudete mít na sýru strouhanky moc a nemusíte jej obalovat opakovaně. Obalené plátky pak smažte ve vyšší vrstvě přepuštěného másla. Podávejte s vařenými brambory a tatarskou omáčkou.
Jak udělat přepuštěné máslo:
Krok 1: Kostku másla až dvě dejte do rendlíku, ideálně silnostěnného, plamen nechte velmi slabý a máslo zahřívejte.
Krok 2: Nechte odpařit nadbytečnou vodu, pěnu sbírejte, dokud nezůstane v rendlíku pouze čistý mléčný tuk, zlatavě průzračná kapalina. Dávejte pozor, abyste máslo nepřipálili. Pěnu můžete použít k maštění šišek s mákem, taštiček, nebo do buchet.
Krok 3: Přelijte přes gázu do čisté suché skleničky a nechte zchladnout.

klikni

Příspěvek byl publikován v rubrice jídlo. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *